Riskivakuutus-hankkeessa (2016-2017) rakennetaan yhdessä vakuutusalan kanssa uutta vakuutustuotetta, joka mahdollistaa kotivakuutuksen kaltaisen vakuutusturvan luottotietonsa menettäneelle asunnon hakijalle. Lisäksi vakuutuksella tuetaan vuokranantajien riskien hallintaa. Hankkeen toteuttaa Viadia Pirkanmaa ja kyseessä on valtakunnallisen asunnottomuusohjelma AUNE:n yhteistyöhanke.

Tähän mennessä hankkeessa on kehitetty uusi vakuutustuote, huoneistoturvavakuutus, jota kokeillaan loppusyksystä 2016 alkaen kahden vuoden ajan noin 2 000 yleishyödyllisten vuokranantajien ja palvelutuottajien omistamassa tukiasunnossa. Vakuutuksella edistetään luottotietonsa menettäneiden kansalaisten mahdollisuuksia saada vuokra-asunto ja vuokranantajien halukkuutta vuokrata asuntonsa. Useat vuokranantajat edellyttävät vuokralaiselta kotivakuutusta erityisesti siihen kuuluvan vastuuvakuutuksen vuoksi. Vakuutusyhtiöllä ei ole velvollisuutta myöntää vakuutusta henkilölle, jolla on toistuvia maksuhäiriömerkintöjä.

Huoneistoturvavakuutuksen ottaa vuokranantaja, ja useat vuokranantajat ovat hakemassa mukaan pilottiin. Vakuutus korvaa esimerkiksi asunnon kiinteille sisustuksille aiheutetut ilkivaltavahingot sekä kolmannelle osapuolelle aiheutetut tuottamukselliset vahingot, kuten esimerkiksi taloyhtiöiden kiinteistövakuutuksen ulkopuolelle jäävät vesivahingot.

 

Lisätiedot:

AUNE ohjelmajohtaja Jari Karppinen, puh. 040 7789291, jari.karppinen@avainvaki.fi

Selvityshenkilö Pekka Matilainen, p. 044 355 6125, pekka.matilainen@viadia.fi

Liiketoimintajohtaja Aki Selkee, LähiTapiola Pirkanmaa, p. 0400 781 697, aki.selkee@lahitapiola.fi

 

Materiaalit:

Esite huoneistoturvavakuutuksesta

Pekka Matilaisen esittelyvideo huoneistoturvavakuutuksesta

Loppuraportti selvitystyöstä

Huoneistoturvavakuutuksen ehdot

Yhteydenottolomake

Huoneistoturvavakuutetun huoneiston vuokran määrittely

 

 

 

 

 

 


Aihe: