Huoneistoturvavakuutuksen pilotti käynnistyy

Asunnottomuuden vähentämisen painopiste siirtyy hallituksen hyväksymän ohjelman mukaisesti ennaltaehkäisyyn. Osa ennaltaehkäisyä on uusi huoneistoturvavakuutus, jota kokeillaan loppusyksystä alkaen kahden vuoden ajan noin 2000 yleishyödyllisten vuokranantajien ja palvelutuottajien omistamassa tukiasunnossa.

Vakuutuksella edistetään luottotietonsa menettäneiden kansalaisten mahdollisuuksia saada vuokra-asunto ja vuokranantajien halukkuutta vuokrata asuntonsa. Useat vuokranantajat edellyttävät vuokralaiselta kotivakuutusta erityisesti siihen kuuluvan vastuuvakuutuksen vuoksi. Vakuutusyhtiöllä ei ole velvollisuutta myöntää vakuutusta henkilölle, jolla on toistuvia maksuhäiriömerkintöjä.

Huoneistovastuuvakuutuksen ottaa vuokranantaja, ja useat vuokranantajat ovat hakemassa mukaan pilottiin. Vakuutus korvaa esimerkiksi asunnon kiinteille sisustuksille aiheutetut ilkivaltavahingot sekä kolmannelle osapuolelle aiheutetut tuottamukselliset vahingot, kuten esimerkiksi taloyhtiöiden kiinteistövakuutuksen ulkopuolelle jäävät vesivahingot.

Ympäristöministeriön tiedote

Lisätiedot:

Erityisasiantuntija Peter Fredriksson, ympäristöministeriö, p. 0295 250 066, peter.fredriksson@ym.fi

Selvityshenkilö Pekka Matilainen, p. 044 355 6125, pekka.matilainen@viadia.fi

Liiketoimintajohtaja Aki Selkee, LähiTapiola Pirkanmaa, p. 0400 781 697, aki.selkee@lahitapiola.fi